Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezapamćen skandal: Rusija IZBAČENA sa Olimpijskih igara i FIFA Svetskog prvenstva!

  Rusija je izbačena iz svih velikih sportskih takmičenja od strane anti-doping agencije (WADA).

  Rusija je samim tim izbačena i sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ali i sa FIFA Svetskog prvenstva u Kataru 2022, piše B92.

  Sportisti iz te zemlje moći će da se takmiče na tim i ostalim prvenstvima, ali samo ukoliko dokažu da nemaju veze sa doping skandalom i uz neutralnu zastavu.

  WADA je navela da je donesena jednoglasna odluka na sastanku u Lozani, te da Rusija ima 21 dan da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

  „Želeo sam da uvedem sankcije koje ne mogu da se ‘razvodnje’. To dugujemo ‘čistim’ sportistima, sankcije su morale da budu najjače moguće“, navela je potpredsednica WADA Linda Heleland.

  Ukupno 168 rutskih atletičara se takmičilo pod neutralnom zastavom tokom Zimskih olimpijskih igara 2018, nakon što su sankcije prvi put uvedene toj zemlji zbog OI u Sočiju 2014.

  Rusiji je prethodno zabranjeno da se kao nacija takmiči u atletici od 2015. godine.

  Što se tiče fudbala, Rusije će, uprkos zabrani, moći da se takmiči na Evropskom prvenstvu 2020. – na kojem je jedan od domaćina gradova Sankt Peterburg, jer UEFA nije smatrana „organizatorom najvećih događaja“ na koju bi se ova zabrana odnosila.

  Izvor: B92

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Milijana

   Svinjarija i sramota.

  • Goran Takač

   Dokle će se objavljivati laži i poluistine? Wada (Svetska Agencija za borbu protiv dopinga) je suspendovala rusku agenciju za borbu protiv dopinga. Nije izbacila ruske sportiste iz velikih takmičenja. Ruski takmičeri će učestvovati uz dokaz (ne Ruske Agencije) da su čisti i ne ispod ruske zastave i sve to u periodu od četiri godine. Osim toga, Rusija ima pravo žalbe na ovu odluku pred CIS-om (Međunarodni sud sporta) u Lozani. Razlika je "drastićna"! Sa poštovanjem Goran Takač [email protected]

  • Мргуд

   Када су амерички спортисти последњи пут стварно озбиљно тестирани на допинг? Ко их је и по ком основу изузео од тестирања, осим оног: **мајке ми не користим то**?

  • Pera

   Osnovno pitanje jeste da li za diskvalifikaciju Ruske agencije za borbu protiv dopinga postoje dokumentovani argumenti, dokazi, a ako postoje treba ih navesti. Da li je jedino Ruska agencija pod lupom, šta je sa ostalim državama , pre svega sa SAD ? Bez valjanih argumenata i dokaza, ovo se može u ovoj eri histerične antiruske medijske kampanje Zapada, jedino shvatiti kao još jedno uplitanje politike u sport, što je nedopustivo, necivilizacijski.

  • Milan D.ŠpiChek

   KOD NAS SE KAŽE, KADIJA TE TUŽI KADIJA TI SUDI.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE