Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija, mobilizacija

  Rusija bi mogla da povuče priznanje bivših sovjetskih republika

  Rusija bi mogla da povuče priznanje nezavisnosti Litvanije, a potom i Letonije, Estonije i Ukrajine, rekao je poslanik Državne dume Evgenij Fjodorov.

  Ruski poslanik je podneo Državnoj dumi nacrt zakona o poništavanju rezolucije Državnog saveta SSSR „O priznanju nezavisnosti Litvanije“.

  U obrazloženju se navodi da je odluka nezakonita pošto je doneo neustavni organ kršeći zahteve nekoliko članova Ustava SSSR.

  „Mi smo tek počeli od Litvanije, a jasno je zašto, Litvanija je opasnija po Rusiju u pogledu situacije povezanom sa Kalinjingradskom oblašću i konfrontacijom sa NATO i SAD. Zato je sada Litvanija važnija, ali to ne znači da ćemo se na njoj zaustaviti“, istakao je Fjodorov.

  Talin, Estonija (Pixabay)

  Prema njegovom mišljenju, nakon Litvanije takav razvoj događaja je moguć i za Estoniju, Letoniju i Ukrajinu.

  „Postoji niz argumenata zbog kojih bi Litvanija trebalo da bude prva na ovoj listi. Nakon što bude razrađen mehanizam, primenićemo ga i na drugim teritorijama NATO, i ne samo NATO. Ukrajina je, na primer, takođe, nezakonito izašla iz SSSR“, pojasnio je poslanik.

  Dodao je da je cilj takvih akcija eliminisanje pretnji koje dolaze iz pomenutih postsovjetskih zemalja, dok priznanje nezavisnosti bivših sovjetskih republika koje vode miroljubivu politiku neće biti revidirano.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE