Rusi i Kinezi u redu za RTB Bor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi i Kinezi u redu za RTB Bor

  Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je više rudarskih kompanija iz Rusije, Kine i Kanade ozbiljno zainteresovano za strateško partnerstvo sa Srbijom za Rudarsko-topioničarski basen u Boru.

  Antić je za televiziju Pink rekao da se razgovara sa svima i da će strateški partner biti onaj ko Srbiji ponudi najbolje uslove i viziju koja odgovara planovima Vlade za njegov razvoj.

  “Nama treba partner koji će investirati preko pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla. Tamo treba da se otvore novi rudnici, da se otvori novi rudnik Cerovo. Nije logično da država bude jedini investitor u rudarski sektor. Treba nam novi investitor”, rekao je on.

  Antić je potvrdio ranije najave da tender za prodaju RTB-a treba bude raspisan u prvom tromesečju iduće godine.

  Prema pisanju beogradskih medija, jedan od najvećih ruskih proizvodjača bakra “Rašn koper kompani” zainteresovan je za privatizaciju RTB Bora i svoje namere su zvanično obrazložili u pismima upućenim resornim ministarstvima.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bor Boranin

   Koja makljaža o budućnosti RTB Bor i to iz iste kuhinje? RTB Bor se privatizuje više od deset godina, a dok država upumpava godišnje više od sto miliona evra, a ta suma i još znane i neznane završavaju po nepoznatoj trajektoriji u nečije džepove i stanove, a još afere oko bakra i vode, zlata, zlatni mulj i pare sve u muljavini, neće se privatizacija obistiniti. To je našim političarima i njihovoj okolini „zlatna koka“. Još čorba da bude gušća, neki bliski čelniku RTB Bor su klečali i puzali pred kinezima, rusi polomiše noge jureći kupovinu kombinata bakra, pa čak nađoše i srpskog zeta kao interesent, mada nakon dana objavljivanja, on je to demantovao. Aktivnosti o privatizacije RTB Bor se ponavljaju jednom godišnje. Sadašnja manipulativna saopštenja zagovaranja ekstrem-maksimum će dostići marta meseca 2018. I sve što se događalo ove godine, bez promene, desiće se i sledeće. Sve dok Spaskovski vedri i oblači, a podržavan zdušno od vodećih ljudi niti će se prodati RTB Bor, niti ima hrabrosti neko da ga kupi. Ipak nađen je spasilac, narod Srbije. Ministra Antića izlagali da je izgrađena nova topionica, naime izgrađena je nova fleš peć, a ostali delovi topionice (konvertori, anodne peći, trafostanice elektro instalacije, vodovodna i kanalizaciona instalacija, skladišta i transportere, putevi su iz ranijih faza gradnje). Gradnja fleš peći za topljenje moguće je da košta kao nove topionice. To treba tužilaštvo , sudstvo i poloicija da istraže i pronađu ko je sve obavljao kriminalne i šmucing radnji na štetu preduzeća i naroda. Sve ovo treba i ministar da proveri, kako ne bi ga lagali sa investicionom gradnjom, profitima i rekordnom proizvodnje bakra, u suprotnom biće saučesnik.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE