Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Guvernerka: Odnos sa MMF ne znači ispunjavanje uslova

  Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je zadovoljna dosadašnjim nivoom saradnje Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom, da su dve strane bile partneri i da taj odnos nije podrazumevao isporučivanje i ispunjavanje naloga.

  Upitana da li Srbiji treba novi aranžman sa MMF i kakav bi to aranžman trebalo da bude, Tabakovićeva je za Politiku kazala da bez obzira da li će aranžmana biti, Srbija ima saradnju sa MMF u vidu konsultacija, kao redovnog pregleda i revizije svega što je inače predmet razgovora u aranžmanu iz predostrožnosti.

  Na pitanje šta će biti sa preostalim državnim bankama u Srbiji, Tabaković je rekla da garancija uspešnog poslovanja zavisi mnogo više od upravljanja, nego od vlasničke strukture.

  Kada je reč o Komercijalnoj banci država Srbija jeste najveći pojedinačni vlasnik, ali da značajan vlasnički udeo imaju međunarodne finansijske institucije.

  „U skladu sa sporazumom pomenutih akcionara banke u planu je prodaja paketa akcija u njihovom vlasništvu“, rekla je Jorgovanka Tabaković.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE