Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi grade prugu Tokio – London

  Putnici bi uskoro mogli putovati od Londona do Tokija preko transsibirske železnice rutom dugom 13.518 kilometara, a radi se o ambicioznom predlogu ruske vlade.

  Projekt će uključivati i izgradnju mosta dugog 45 kilometara koji će omogućiti prelazak voza preko Istočnog mora. S početnom tačkom u Londonu, putnici će proći kroz srce Rusije pre nego stignu u krajnje odredište Vakanai u Japanu.

  Predlog je opisan kao „istorijski most“ zbog propusta Moskve i Tokija da postignu sporazum i službeno okončaju antagonizam koji je nastupio nakon Drugog svetskog rata kada je Staljin pripojio Kurilska ostrva 1945. godine koji su od tada predmet teritorijalnog spora.

  Voz će prolaziti kroz Nemačku i Poljsku pre nego stigne u Istočnu Evropu.

  Putin navodno želi podstaći investicije u istočnim delovima Rusije i u ozbiljnim je razgovorima s japanskim zvaničnicima da pokrenu planove.

  Njegov pomoćnik za zaštitu okoline Sergej Ivanov je rekao kako je veza između Japana i Sakhalina, najvećeg ruskog ostrva koji je delimično bio pod kontrolom Tokia pre Drugog svetskog rata, dugoočekivani san.

  „Nudimo japanskim partnerima da razmotre izgradnju puta i železničkog prolaza od Hokaida do južnih delova Sakhalina“, rekao je Ivanov.

  Planovi su predstavljeni na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

  Trenutno, putnici mogu ići transsibirskom železnicom od Pekinga preko Mongolije, ka krajnjem odredištu – Moskvi u koju stižu za nešto manje od 15 dana, a ruta je najpopularnija među studentima željnima avanture.

  Izvor: Klix.ba

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE