Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS: O „Aidi“ ne odlučuju ni Žbanić ni Vučić

  RTS je saopštio da će tvrdnju Jasmile Žbanić da joj je „na RTS rečeno da se o prikazivanju filma Quo vadis Aida moraju konsultovati sa Vučićem“ smatrati dezinformacijom.

  „Jasmila Žbanić nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film ‘Kvo vadis Aida’. Prvo je koristila premijeru da poručuje svima i svakome da ‘Aida’ mora da bude na RTS, koristeći za tu kampanju i deo medija u Srbiji.

  Odmah posle premijere i nekolicina ambasadora je pitala generalnog direktora da li će RTS emitovati Aidu, što se u svim zemljama smatra nedopustivim mešanjem u uređivačku politiku javnog medijskog servisa“, navodi RTS na svom sajtu.

  Podseća se da „sada Jasmila Žbanić kaže kako joj je na RTS rečeno da se o prikazivanju filma ‘Quo vadis Aida’ moraju konsultovati sa Vučićem“.

  „Ovakve tvrdnje se obično tretiraju kao dezinformacije smišljene da bi se ostvarili nečiji interesi ili nanela šteta onome na koga se vest odnosi. RTS će tako i tretirati ovu izjavu Jasmile Žbanić sve dok ne kaže ko joj je sa RTS to rekao. Dotad, smatraćemo da je njena priča izmišljena. Naročito zato što je lako dokazati da rediteljka ‘Aide’ nikada o prikazivanju filma na RTS nije razgovarala ni sa urednikom filmskog programa, ni sa direktorom programa ni sa generalnim direktorom, kao i da oni nikada o filmu nisu razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, navodi RTS.

  Dodaje se da o prikazivanju „Aide“ na RTS ne odlučuju ni Žbanić ni Vučić.

  „I na kraju da kažemo i da bi na neki način mogao da nam laska toliki pritisak rediteljke da emitujemo ‘Aidu’. Ponekada se učini kao da je film snimala samo zato da bi se prikazao na RTS“, zaključuje se u saopštenju javnog servisa.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE