Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS nije ponuđeno da kupi prava prenosa reprezentacije

  Netačna je tvrdnja Junajted grupe da je ikada ponudila Radio-televiziji Srbije da kupi prava prenosa utakmica koje fudbalska reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javlja javni servis.

  Odgovarajući na saopštenje RTS zašto na njegovom programu nema utakmica reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, Junajted medija je tvrdila da RTS nije prihvatio ponudu koju su mu poslali.

  Niko u RTS nikada nije dobio takvu ponudu, pa je netačna i tvrdnja Junajted medije da su „vođeni dugotrajni pregovori“.

  RTS poziva Junajted mediju da objavi „dokaze o pregovorima“ koje je dostavila nadležnima u UEFA, a RTS će to tražiti i od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu.

  Prema članu 64 Zakona o elektronskim medijima, događaje od posebnog značaja za građane Republike Srbije, među kojima su i kvalifikacione utakmice reprezentacije za Evropska prvenstva, mogu prenositi samo televizije čija zona pokrivanja obuhvata celokupno područje Republike Srbije.

  U skladu sa tim, RTS je uputio zahtev Regulatornom telu za elektronske medije da ispita na koji način je došlo do toga da utakmicu Portugalija – Srbija prenosi kablovska televizija, koja ne obuhvata celokupno područje Republike Srbije.

  Zahtevu RTS su se priključile i televizije Prva, O2 i Hepi.

  RTS ostaje otvoren za sve razgovore i očekuje od Junajted medije da stvarno pošalje svoju ponudu za prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

  Izvor: RTS

  Foto: FSS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE