Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ristovski može da odahne: Završeno snimanje, MOŽDA, njegovog poslednjeg filma

  Snimanje filmsko-istorijskog spektakla i serije “Kralj Petar Prvi” je, nakon šest meseci, završeno, saopštili su producenti.

  Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj, a prema motivima romana „Čarape kralja Petra“ Milovana Vitezovića, biće premijerno prikazan 5. decembra, u Beogradu, u Sava centru i Kombank areni. 

  Film je privukao veliku pažnju javnosti mnogo pre samog završetka snimanja, zbog podrške predsednika Srbije koju je izdejsvovao producent Lazar Ristovski, ali i pomoći Dragana Markovića Plame zahvaljujući kojoj je snimanje i završeno.

  Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7000 statista, snimala je više od šest meseci, sa ukupno 106 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, Knjaževcu, Valjevu,  Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima, i na Krfu.

  U snimanju filma i serije “Kralj Petar Prvi” učestvovali su Vojska Srbije i MUP Srbije, a za potrebe snimanja pravljeni su specijalni komadi oružja i topovi.

  Lazar Ristovski, glavni producent i glumac, je rekao da su ova uloga, kao i ceo film, po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

  „Važan zbog teme i veličine projekta, a takođe i po emotivnosti, jer je ovo debitantski film mog sina Petra. Ovaj film je takođe i čitanka, bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a, bogami, i rediteljski zanat. Ovo je film , koji svaki Srbin mora videti, jer se tiče njegovog dede, pradede, ili čukundede, koji su ostavili svoje kosti na Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu. Već sam rekao da je ovo i možda moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše, siguran sam, po kvalitetu. Videćete, ovo je film za pamćenje“, kazao je Lazar Ristovski.

  Glumačku ekipu, pored jednog od naših najboljih glumaca, Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović igra princa Đorđa, a uloge u filmu još tumače i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

  Iako uspešno završen, i sa najavljenom premijerom 5. decembra, sami počeci borbe za realizaciju filma nisu bili ohrabrujući. Glavni producent filma Lazar Ristovski je godinama pokušavao da pronađem sponzore i nije uspevao, što je ostavljalo poražavajući osećaj da jedna takva važna istorijska tema i lik kakav je kralj Petar Prvi ne nailazi na pozitivan odziv. Ipak, posle šest godina borbe da ova važna tema srpske istorije dobije novčanu podršku, uspelo se u tome i rad na filmu je krenuo sa posebnim entuzijazmom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE