Rio Tinto: Otvoreni smo za razgovor sa svim zainteresovanim stranama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto: Otvoreni smo za razgovor sa svim zainteresovanim stranama

  Oko 80 učesnika prisustvovalo je danas otvorenom online sastanku koji je kompanija Rio Tinto organizovala u cilju da zainteresovanim stranama pruži tačne informacije o projektu „Jadar“ i nastavi aktivno da razgovara o pitanjima od interesa u vezi sa projektom, saopšteno je iz te kompanije.

  Na sastanku u trajanju od dva sata odgovoreno je na brojna pitanja o procedurama dobijanja dozvola za izgradnju rudnika i procesnog postrojenja, što je proces kroz koji projekat „Jadar“ trenutno prolazi. Razgovaralo se takođe i o narednim koracima, statusu izrade studija o proceni uticaja na životnu sredinu kao i o načinu na koji javnost u Srbiji može biti aktivno uključena u dalji razvoj projekta.

  „Svesni smo interesovanja za razvoj projekta „Jadar“ i želim još jednom da istaknem da je kompanija Rio Tinto uvek otvorena za razgovor kako bi „Jadar“ mogli da predstavimo široj javnosti.’’“, istakla je Vesna Prodanović, direktorka kompanije Rio Sava Exploration d.o.o. (Rio Sava), dela multinacionalne rudarske kompanije Rio Tinto i dodala: „Od početka projekta blisko sarađujemo sa svim zainteresovanim stranama kako bismo obezbedili da se projekat razvija odgovorno i u interesu svih – i građana, i države i naše kompanije.“

  Direktorka Rio Save rekla je i to da je kompanija svesna izazova i važnosti da šira javnost razume kako se projekat „Jadar“ razvija, kako će se uklopiti u lokalnu zajednicu, kako se odnosimo prema oblasti zaštite životne sredine, i kako će razvoj ovog projekta doprineti lokalnoj privredi, obezbediti poslove, i doprineti srpskom društvu.

  Održani otvoreni sastanak je prvi u seriji otvorenih sastanaka koje će kompanija nastaviti da organizuje svakih šest nedelja, na teme u vezi sa razvojem projekta. Planiran raspored sastanaka i teme u narednom periodu su Upravljanje vodama u okviru projekta Jadar (1. jun), Upravljanje otpadom u okviru projekta Jadar (13. jul), Proces prerade minerala jadarita (24. avgusta).

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE