Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto: Ne vršimo nikakva istraživanja litijuma na teritoriji Kraljeva

  Rio Sava Exploration/Rio Tinto ne obavlja nikakva istraživanja na području opštine Kraljevo, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima.

  Kompanija Rio Sava je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Republici Srbiji, a to je projekat “Jadar“ u blizini Loznice.

  Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu (Rio Tinto PLC – RIO.L), u Australiji (Rio Tinto Limited – RIO.AX) i u Njujorku (Rio Tinto plc ADRs – RIO.N) Rio Tinto je u obavezi da o svim svojim projektima od materijalnog značaja, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, dostavi odgovarajaća obaveštenja tržištu i akcionarima, navodi se saopštenju.

  Dodaje se da kao što se može videti na globalnoj internet strani, kao i u izveštajima namenjenim tržištu i akcionarima koji su takođe dostupni na globalnoj internet strani, jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Republici Srbiji je projekat Jadar u blizini Loznice.

  “Mi smo međunarodna kompanija koja svoje poslovanje obavlja u preko 35 zemalja. Veoma nam je stalo da javnost i sve zainteresovane strane raspolažu tačnim informacijama o kompaniji i projektu “Jadar“”, dodaje se u saopštenju povodom medijskih objava da se u opštini  Kraljevo vrši istraživanje litijuma.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE