Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Energetska situacija užasna, razgovori o CENI GASA s Putinom neizvesni“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je energetska situacija užasna i da će do decembra pokušati da se završi kapitalni remont bloka B1 u termoelektrani „Nikola Tesla“, kako bi se za 650 megavata podigla proizvodnja, ne bi li se snizila cena struje.

  „Pokušaćemo pre decembra da završimo blok B1 u termoelektrani ‘Nikola Tesla’ kako bi za 650 megavata povećali našu proizvodnju, da spustimo cenu struje. Za cenu gasa nam predstoje pregovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji su neizvesni“, rekao je Vućić novinarima nakon otvaranja rudnika Čukaru Peki u Boru.

  Prema ovim rečima, danas je na berzi cena struje u Srbiji 229 evra po megavatu, dok najniže cene u Evropi ispod 100 evra po megavatu imaju na berzi Nemačka, Češka, Slovačka i Poljska.

  Ukazao je da dobro što je Srbija bolje pripremljeni nego svi drugi u regionu, „tako da će posledice kod nas biti manje“.

  „Za tri puta uvećane su rezerve zlata, što daje finansijsku stabilnost u budućnosti i pomaže u rešavaju iznenadnih udara“, rekao je Vučić.

  On je kazao i da država razgovara sa cementarama u zemlji o njihovom planu da od 1. januara naredne godine povećaju svoje cene za 30 odsto.

  Prema njegovim rečima, istovremeno se razgovara i sa EPS-om, kako bi se videlo da li mogu da daju posebne cene struje za cementare, da povećanje njihovih cena ne bi bila veće od 15 odsto.

  Istakao je da je to važno i zbog dalje izgradnje putnih koridora koje država planira.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE