Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ringier STOPIRAO naslovnu stranu NIN-a!

  Današnja naslovna strana nedeljnika NIN još juče je postala predmet rasprave u medijima i na društvenim mrežama. Na naslovnici ovog nedeljnika pojavila se slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u koga je, kako se komentarisalo, uperena puška. Naslov pored ove slike niko nije komentarisao, a on glasi: „Ko ruši Krušik“.

  Međutim, NIN je jutros osvanuo bez fotografije na naslovnoj strani jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

  Iz Ringier Axel Springer Srbija navode da, iako je promenjena fotografija na naslovnoj strani, sadržaj članka naslova „Afera oružje: ko ruši Krušik“ ostaje nepromenjen.

  Ringier navodi da će izdanje NIN-a sa novom naslovnom stranom biti objavljeno što je brže moguće.

  U toku jučerašnjeg dana oglasio se glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk koji je za sajt B92 rekao da je u pitanju fotografija Tanjuga.

  „Neverovatno je da nikome nije smetala ta slika, prvi put objavljena u drugim medijima 27. juna 2017. godine. Pri tome, to je Tanjugova slika, a sada to svima smeta i sada nas optužuju da smo mi stavili predsednika ‘na nišan’. Niti nam je to bila namera, niti nam je to bio cilj i svi koji znaju kako radimo znaju da to nije tačno. To što je otišlo na ‘drugu stranu’ samo više govori o onima koji nas optužuju za tako nešto nego o nama“, istakao je Ćulibrk za B92.

  Nakon toga oglasio se i Tanjug koji tvrdi da ono što je NIN objavio „jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška „uperena“ u predsednika Vučića“.

  „Sa fotografije koju je snimio Tanjug, prilikom posete predsednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine, NIN je isekao dve trećine sadržaja koji ilustruju ambijent u kojem je snimljena, kao i ostale ljude i drugo oružje“, objavio je Tanjug.

  NIN je poznat po kontroverznim naslovnim stranama, a ovo su neke od njih koje su izazvala najviše reakcija u javnosti.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Izvor: BIZLife, B92, Tanjug

  Foto: NIN naslovna strana

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Čudi me da ovaj narod nije kolektivno poludeo od ovakvih afera i ovakvog života? Ili se pravimo "da smo ludi" da stvarno ne poludimo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE