RGZ uveo "katastarski alarm", evo čemu služi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RGZ uveo “katastarski alarm”, evo čemu služi

  Republički geodetski zavod (RGZ) Srbije je saopštio da je u primeni nova aplikacija “Katastarski alarm” koja obezbeđuje da se vlasnik nepkretnosti ili svako ko ima pravni interes alarmira o svim promenama u vezi sa nepokretnošću.

  Na taj način građani će biti obavešteni u realnom vremenu i ukoliko neko zlonamerno pokuša da podnese zahtev za promenu vlasništva ili upis zabeležbi i tereta, vođenje sudskog spora, ispravku greške, kao i bilo koje druge radnje koje mogu da nanesu štetu vlasniku i ugroze njegova prava.

  Da bi korisnik dobijao informacije o svim promenama na nepokretnosti koju prati, potrebno je da popuni zahtev na sajtu RGZ verifikovan elektronskim potpisom, a sva obaveštenja će mu stizati putem elektronske pošte bez odlaska na šalter ili svakodnevnog proveravanja u aplikaciji eKatastar na sajtu RGZ.

  “Nepokretnosti upisane u katastar više nikada ne mogu biti predmet prevarnih radnji, duplih prodaja, ugrožavanja prava vlasništva nad nepokretnostima ili drugih malverzacija, jer sada digitalni sistem RGZ to automatski detektuje i alarmira”, naveo je RGZ.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE