Restorani u Ukrajini odrekli se prihoda, dele besplatne obroke građanima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Restorani u Ukrajini odrekli se prihoda, dele besplatne obroke građanima

    Mnogi restorani u Ukrajini odrekli su se prihoda i zarade zbog situacije i svu snagu zaposleni i vlasnici usmerili su ka tome da pomognu stanovništvu i obezbede hranu.

    Kijevski restoran Milk Bar je naplaćivao obrok 12 funti, a sada besplatno proizvodi i do 500 obroka dnevno kako bi se prehranili građani ukrajinske prestonice.

    Restoran ne može da isplati svoje osoblje od februara, ali u njemu i dalje radi 20 ljudi.

    „Svi mi trenutno samo razmišljamo o ljudima i celoj zajednici, manje o finanijskim gubicima“, rekla je vlasnica Ana Kozačenko za BBC.

    Sličan primer slede i drugi restorani i picerije

    Njena radnja je samo jedna od mnogo prehrambenih koje se trude da pomognu Ukrajincima nakon ruske invazije.

    Osoblje koje je ostalo da radi u firmi sada radi danonoćno kako bi isporučilo obroke starijima i izbeglicama iz područja izvan Kijeva koja su pretrpela invaziju.

    Veliki dobavljači hrane su besplatno obezbedili hranu restoranu i obećali da će to činiti „koliko god bude potrebno“.

    Dostava obroka građanima

    Dostava obroka građanima

    Nema zarade, samo pomoć

    Milk Bar je jedan od više od 450 restorana koji su transformisali svoje poslovanje kako bi pomogli da se prehrane svi kojima je to potrebno nakon ruske invazije na Ukrajinu.

    Jedna veća firma, LaFamiglia Group, koja ima 14 restorana, ketering i 17 prehrambenih pijaca, takođe je sada prešla na dodatni posao – nalaženje skloništa, hrane i medicinskih potrepština za ugrožene.

    Preduzeće, koje je prošle godine zaradilo desetine miliona dolara u prodaji, sada besplatno nudi više od 8.000 grickalica i sendviča i više od 5.000 toplih obroka svakog dana.

    Vlasnik Mihail Bejlin rekao je da dobavljači daju mnogo hrane besplatno, a da se ostatak prodaje po ceni, a oni od toga ne ostvaruju profit.

    Restoran koristi sopstveni novac za pokrivanje dodatnih troškova.

    Vlasnik kaže da je rat zakomplikovao dolazak hrane do i iz restorana i da postoji bojazan da bi mogli ostati bez zaliha.

     

     

    Kuvari odlaze i do vojnih zona da bi ljudima obezbedili hranu.

    Vlasnik picerije Ruslan Buriak ima 60 volontera koji danonoćno rade u njegovim kuhinjama u gradu Dnjepru koji je prvi bio meta ruskih vazdušnih udara prošle nedelje.

    Pomoć građanima u obrocima

    Pomoć građanima u obrocima

    Kuhinje svakodnevno proizvode oko 1.000 obroka za lokalno stanovništvo i oslanjaju se na besplatne namirnice- testenine, ulja i meso lokalnih farmera.

    Kao i Milk Bar, takođe obavljaju isporuke starijim ljudima i onima koji ne mogu da napuste svoje domove.

    „Sada smo kao porodica i svi daju sve od sebe da pomognu”, poručuju.

     

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE