Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Reno i Džili otvaraju zajedničku kompaniju sa 19.000 zaposlenih

  Francuski Reno (Renault) i kineski Džili (Geely) najavili su formiranje zajedničkog preduzeća sa udelom 50/50% za snabdevanje motora za benzinske i hibridne tehnološke modele svojih brendova, kao i za druge proizvođače automobila.

  Dok se proizvođači automobila pripremaju za električnu budućnost, Džili se kladio na to da će benzinski motori postojati i u godinama koje dolaze, tako što je dogovorio zajedničko ulaganje sa Renoom, koje će takođe uključivati poslovanje sa starim motorima.

  Ovo je najnoviji u nizu koraka koje je francuska kompanija preduzela u okviru složenog restrukturiranja.

  Pored proširenja poslovanja sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem na električne automobile, Reno nastoji da obnovi svoj savez sa Nissan-om sa ciljem da ubedi japanskog partnera da investira u svoju novu električnu jedinicu.

  Reno, Renault (Unsplash)

  Zajedničko preduzeće Renoa i Džilija zapošljavaće 19.000 ljudi u 17 fabrika i tri istraživačko-razvojna centra, saopštile su dve kompanije i dodale da očekuju da će postići konačni dogovor i pokrenuti novu kompaniju 2023. godine.

  Preliminarni sporazum dolazi nakon najmanje tri meseca pregovora i neobavezujući je, rekao je za Rojters izvor upoznat sa uslovima sporazuma.

  Nova kompanija će se nalaziti u Londonu. Dve kompanije nisu navele detalje ili druge finansijske uslove u izjavi, ali su otkrile da će nova kompanija, kada bude operativna, imati kapacitet da isporučuje oko pet miliona motora i hibridnih sistema godišnje.

  Reno i Džili već imaju zajedničko preduzeće u Južnoj Koreji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE