Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  REKTORKA ZVANIČNO: Stajem uz svoje studente

  Rektorka UB Ivanka Popović, nakon sastanka sa studentima iz Udruženja „1 od 5“ miliona, saopštila je da upitnost i sporost rešavanja validnosti doktorata ministra finansija Siniše Malog narušava ugled UB i da je zato u interesu svih da se ovo pitanje reši u najkraćem mogućem roku.

  „Kao rektorka Univerziteta u Beogradu, prihvatam moralnu odgovornost i stajem uz svoje studente koji borave već 12 dana u zgradi Rektorata i bore se za autonomiju i ugled Univerziteta“, piše u saopštenju koje prenosi RTS.

  Rektorka je navela da, kao rezultat inicijative studenata koji borave u Rektoratu, Senat, Savet i Studentski parlament UB traže od Odbora za profesionalnu etiku da do 4.11.2019. godine donese svoju konačnu odluku o tome da li u izradi doktorske disertacije Siniše Malog postoje elementi neakademskog ponašanja plagiranja.

  „Ovaj datum predstavlja period od sedam dana od maksimalnog roka za dostavljanje odgovora Fakulteta organizacionih nauka, čime se rok za donošenje konačne odluke značajno skraćuje. Upravi FON je preporučeno da Fakultet dostavi Odboru za profesionalnu etiku svoj Izveštaj sa mišljenjem i pre isteka roka“, saopštila je rektorka.

  „Rektorat prihvata odgovornost za rešavanje ovog pitanja, koje se odlaže više od pet godina“, piše u saopštenju.

  Takođe, Popovićeva poručuje da studenti koji su učestvovali u blokadi Rektorata ne smeju da snose disciplinske, niti bilo kakve druge akademske posledice.

  UB se obavezuje i da će, u saradnji sa Studentskim centrom, obezbediti adekvatan smeštaj, bez dodatnih troškova, svim studentima koji će biti privremeno izmešteni iz studentskih domova tokom trajanja Evropskih univerzitetskih igara.

  „Na ovaj način, uz dopunski ispitni rok, studenti neće trpeti posledice održavanja Igara. Učesnicima i volonterima Igara biće obezbeđeni ESP bodovi za vannastavne aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

  Rektorka poziva Vladu Srbije da u što kraćem roku usvoji budžet Evropskih univerzitetskih igara 2020. radi omogućavanja njihovog organizovanja.

  Vučić: Podržavam ljubav rektorke i studenata

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da podržava ljubav između rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata Udruženja “Jedan od pet miliona” koji su blokirali Rektorat i da je super što Popović nije 15 dana ušla u svoju kancelariju, preneo je N1.

  “Meni da neko ne da 15 dana da uđem u svoj kabinet, ja ne znam kako bih reagovao. Ne damo rektorku ni za šta na svetu, ako može još 15 dana da ne radi, to bi bilo super”, poručio je Vučić novinarima u Njujorku.

  Vučić je ocenio i da je Rektorat tokom blokade postao “partijska prćija”.

  “Tu su i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović i lider Dveri Boško Obradović. To su sve studenti”, rekao je Vučić.

  Izvor: RTS; N1

  Foto: Beta, Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Lik

   Prćija je vlada država Srbija. Sa svim svojim diplomama ministara i nekadašnjeg predsednika Tome diplome, a da ne zaboravim i diplomu guvernerke Jorgovanić

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE