Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KRAŠ pod lupom: Sunovrat akcija izazvao sumnju regulatora

  Izrazito povećanje prometa dionicama Kraša prošloga četvrtka i petka, posebno u kontekstu subotnje odluke Kraš-ESOP-a o prihvatanju ponude Mesne industrije Braća Pivac, privuklo je pažnju i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

  Na pitanje Poslovnog dnevnika smatra li Hanfa da u trgovanju tih dana postoje elementi trgovanja na osnovu povlašćenih informacija s obzirom na odluku Kraš ESOP-a te namerava li Agencija proveriti transakcije koje su realizovane tih dana, iz regulatora su odgovorili kako kontinuirano nadziru trgovanje na Zagrebačkoj berzi i ponašanje učesnika na tržištu kapitala „te će u tom kontekstu biti sprovedena dodatna provera svih okolnosti u vezi s transakcijama i prometom na Zagrebačkoj berzi sprovedenih poslednjih dana“.

  „Ukoliko bude utvrđeno činjenično stanje koje bi eventualno rezultiralo preduzimanjem nadzornih mera Hanfa će izvestiti javnost uzimajući u obzir odredbe Zakona o Hanfi, Zakona o tržištu kapitala te ostalih relevantnih propisa“, dodali su iz Hanfe.

  Podsetimo, u četvrtak je ostvaren promet Kraševim deonicama od 10 miliona kuna, a u petak od 20,4 miliona kuna. Deonicom se trgovalo po 1.050 kuna, a danas je cena potonula za 28 odsto, na 755 kuna. U jednom trenutku cena je dotakla i 700 kuna.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE