Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Regruteri, CV, posao

  5 stvari koje regruteri treba da ostave u 2022. godini

  Postoji pet stvari koje bi regruteri trebalo da odbace u poslovnom svetu i ostave ih u odlazećoj 2022. godini, prema mišljenju autora knjige „The Robot-Proof Recruiter“ i govornice Katrine Kolier, koja pomaže kompanijama da poprave zapošljavanje i iskustvo kandidata.

  Nije preporučljivo da budete previše zauzeti, omogućavate izbegavanje kratkih sesija o prijemu na posao, komunicirate samo pod sopstvenim uslovima, očekujete da drugi plate za vaš razvoj i da zaboravite da smo svi samo ljudi. Poželjno je da pravilno vodite razgovore, upoznate potencijalne kolege i radite na sebi.

  1. Biti previše zauzet

  Smatrate da je vaše optrećenje poslom razumno. To može da znači da ne postavljate granice niti izdvajate vreme za sopstveni razvoj, što je slično samosabotaži. Takođe ukazuje da koristite zauzetost kao izgovor čak i da pružate loše iskustvo kandidatu, a to uvek vodi ka još izazovnijem budućem zapošljavanju.

  Pročitajte knjigu Grejs Maršal „How to be really productive“, savetuje Kolier.

  „Ova knjiga će promeniti vaše mišljenje o tome šta je potrebno da biste bili produktivni. Već ste isprobali te druge, stare tehnike upravljanja vremenom, ali kada se davite u imejlovima, zahtevima za sastanke, rokovima, konkurentskim prioritetima i beskrajnim radnim listama, ovo je bolji način“, navela je Katrina Kolier na LinkedInu.

  Posao, regruteri

  Posao, regruteri (Pexels)

  2. Omogućavanje menadžerima za zapošljavanje da izbegavaju kratke sesije o prijemu/poslu

  Sve ide naopako u zapošljavanju zato što se premalo naglaska stavlja na važnost pravilne sesije strategije unosa.

  Ako uradite jednu stvar u 2023. godini, udaljite se od bilo kog HR menadžera koji neće da bude ljubazan od početka sesije.

  Oni zapravo gube svoje vreme i budžet kompanije, vreme kandidata, zbog čega vaša kompanija izgleda loše, uništavajući iskustvo kandidata, brend poslodavca, buduće zapošljavanje i još mnogo toga.

  Posao, fraza

  Posao, regruteri (Unsplash)

  3. Komuniciranje pod našim uslovima

  U The Collective-u, koji vodi Katrina Kolier, imali su sjajan razgovor o rukovođenju menadžera za zapošljavanje koji je propustio pregled CV-a za 4 dana.

  Regruter je priznao da možda njihovo stalno slanje poruka na Slack-u nije način da privuku pažnju menadžera za zapošljavanje.

  Kolier je dala izazov na dva načina: Prvo, da prilikom brifa menadžer zapošljavanja pita kandidata kako želi da komunicira sa njim i, što je još važnije, šta treba da uradi ako ne odgovori u dogovorenom roku.

  Drugo, ako se uspostavi poverenje, da se dogovorite da ako ne odgovore, a verujete da je kandidat odličan, da dobijete dozvolu da direktno zakažete intervju, koji neće da bude otkazan.

  Mobilni telefoni, e-pošta, platforme za razmenu poruka – namenjeni su da nam olakšaju život. Međutim, sada je teže privući nečiju pažnju i zadržati je nego ikada ranije.

  Pitajte menadžere za zapošljavanje (i kandidate) za njihove preferencije i upoznajte ih.

  fraza

  Posao, regruteri (Unsplash)

  4. (Kontroverzno) Očekujete da drugi plate za vaš razvoj

  Vaša kompanija bi imala velike koristi od ulaganja u vaš razvoj, ali ne razumeju svi menadžeri vrednost ulaganja u svoje ljude. I svaka kompanija koja ne želi da ulaže u ljudstvo koje dovodi ljude je zaista luda, ali to se dešava, kazala je Katrina.

  Ona zato savetuje da razmislite o prednostima samorazvoja: bolji odnosi sa menadžerima za zapošljavanje omogućavaju više angažovanja, manje stresa i bolje iskustvo za sve. Budući da je strateški, stvara bolju vidljivost i veću sigurnost posla. Veća je verovatnoća da će da ćete da budete unapređeni ili da dobijete povišicu.

  Katrina je provela više od 11 godina radeći na sebi. Na taj način je postigla stvari koje nije očekivala – pisanje knjiga, govor na velikim pozornicama, putovanje na 6 kontinenata i još mnogo toga.

  „Ali takođe sam stvorila harmoniju u svim oblastima svog života i pomogala mnogim drugim ljudima, kako lično, tako i profesionalno. Zato nemojte dozvoliti da vas nedostatak budžeta kompanije spreči da se sklonite s puta 2023“, rekla je ona.

  Posao, regruteri

  Posao, reguteri (Pexels)

  5. Zaboravljanje da smo svi ljudi

  U ranoj karijeri nije imala ideju čime će da se bavi, te je radila u banci. Ljudi su govorili da će blagajne uskoro da budu stvar prošlosti, da će bankomati zameniti zaposlene.

  Ipak, u njenoj osnovnoj potrazi za titulom „bankovni blagajnik“, LinkedIn je otkrio 95.000 rezultata. Jer čak i za obične transakcije poput gotovine, neki i dalje vole da imaju posla sa ljudima.

  Malo ko će da bude voljan da svoju karijeru preda robotu, veštačkoj inteligenciji ili potpunoj automatizaciji. Ako ne želite da budete zamenjeni, morate da povećate sve sposobnosti koje vas čine konkurentnim u odnosu na robote. Vaše super ljudske veštine koje AI ne može da ponovi su od velikog značaja – radoznalost, empatija i saosećanje, emocionalna inteligencija, kreativnost, saradnja i međuljudski odnosi. Budite ljubazni, čak i tokom procesa zapošljavanja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE