Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Red Bull Fortmaster Golubac

  Istorija ispisana: Red Bull Fortmasteri osvojili tvrđavu Golubački grad

  Tvrđava Golubački grad, koja je kroz istoriju za mnoge ostala neosvojiva, proteklog vikenda bila je pravi izazov za Red Bull Fortmastere koji su se oprobali u jedinstvenoj trci sa neverovatnim preprekama!

  Uz nestvarnu prirodu i pogled na Dunav u predelima gde je on najširi u celom svom toku, Red Bull Fortmaster trka privukla je u subotu, 28. maja skoro 900 učesnika! Od toga je njih 850 uspelo da savlada prepreke, postavljene sve od kamenoloma do podnožja kapije Đerdapa, i osvoji medalju za završenu trku.

  Fortmaster Golubac, prelazak preko prepreka

  Fortmaster Golubac, prelazak preko prepreka

  Ova uzbudljiva avantura deo je četvorogodišnjeg projekta osvajanja srpskih tvrđava. Prošle godine, Fortmasteri su osvojili tvrđavu Kalemegdan, sada tvrđavu Golubački grad, a sledeće godine – ostaje tajna! Osvojene medalje, uključujući i ove koje su osvojene u subotu, uklapaju jedna u drugu u jedinstveni Red Bull Fortmaster trofej.

  Podizanje guma

  Podizanje guma

  Za razliku od Kalemegdanske tvrđave, trka održana na tvrđavi Golubački grad, imala je dve staze umesto jedne. One su nosile nazive Red Bull Fortmaster 7 i Red Bull Fortmaster 16, u kojima se broj odnosi na dužinu staze u kilometrima, dok je broj prepreka koje su Formasteri morali da savladaju znatno veći.

  Red Bull Fortmaster Golubac

  Red Bull Fortmaster Golubac

  Ujedno, takmičenje se održalo u tri konkurencije – individualnoj muškoj i ženskoj, odnosno timskoj na obe staze, a pobednici su trku završili u rekordnom roku bez osvojenih kaznenih poena i tako zaslužili titulu Red Bull Fortmastera.

  Fortmaster, takmičari se penju uz kanapa

  Fortmaster, takmičari se penju uz kanapa

  Na ovom sajtu i @redbullrs instagram stranici pogledaj rezultate,  nestvarne predele Golubačke tvrđave, borbu za njeno osvajanje i sve najbolje Red Bull Fortmaster momente!

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Predrag Vučković /Mateja Jeremić Zuks

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE