Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Disney

  Papreni magični svet: Evo koliko prosečnu porodicu košta odlazak u DIZNILEND

  Odmor u Diznijevom svetu nekada se smatrao tradicionalnim odmorom za američku porodicu srednje klase, ali ali im ta mogućnost sve više izmiče. Može li prosečna porodica danas sebi da priušti odlazak u Diznilend?

  Tokom proteklih nekoliko godina, cene karata za zabavni park su naglo porasle, pošto rukovodioci nastavljaju da podižu cene hrane i počinju da opslužuju platežno moćniju klijentelu.

  Da stvar bude još gora, rukovodioci Diznilenda eliminišu opcije koje štede novac u tematskim parkovima, poput besplatnog prevoza od aerodroma i besplatnog parkinga. Takođe su ukinuli besplatnu opciju da pomognu ljudima da preskoče stalno rastuće redove na određenim vožnjama, a ta usluga je počela da se naplaćuje.

  Sve ovo povećava pritisak na porodice koje su svesne svog budžeta, jer američki popis pokazuje da prosečna porodica zarađuje 67.521 dolara godišnje.

  Diznilend (Pixabay)

  Vrtoglave cene karata

  U februaru je konglomerat zabave podigao cene karata za četvorodnevnu standardnu kartu koja sada košta najmanje 447,70 dolara. Najjeftinija četvorodnevna karta je nekada bila 434,83 ​​dolara.

  Četvorodnevna karta Park Hopper – koja omogućava posetiocima parka da putuju od jednog dela carstva zabavnog parka do drugog – košta najmanje 540,89 dolara, u odnosu na 525,35 dolara, koliko je bila ranije.

  A četvorodnevna karta za Park Hopper Plus – koja omogućava Diznijevim entuzijastima da posete svaki park u jednom danu – skočila je sa 546,65 na 559,53 dolara.

  U proseku, cene karata su oko 20 dolara ili 2 do 6 odsto više nego što su bile samo godinu dana ranije. U isto vreme, Disney World postepeno ukida neke od svojih opcija za uštedu.

  Diznilend (Pixabay)

  Besplatna autobuska usluga sa glavnog aerodroma u Orlandu je ukinuta – doplaćuje se oko 30 do 60 dolara po osobi da se stigne do i od odmarališta. Pored toga, naknade za parkiranje koje se primenjuju na parkingu u vlasništvu Diznilenda moguse dodatno platiti 15 do 25 dolara po danu.

  Cene menija su takođe porasle u celosti – sa jednom šoljicom kafe koja košta 3,49 dolara i jednim churroom od 6,39 dolara. Najjeftinija odmarališta u okviru Zabavnog parka koštaju više od 200 dolara dnevno.

  Na otvaranju cena ulaza 3,5 $

  Kada je Magično Kraljevstvo na Floridi prvi put otvoreno 1971. godine, cena za ulazak je bila 3,50 dolara za odrasle i 1 dolar za decu. Kada se uzme u obzir inflacija, to bi danas iznosilo samo 24,98 dolara za odrasle i 7,14 dolara za decu – oko 100 dolara manje nego što karta za odrasle košta danas. Povećanje je više od 3.000 odsto.

  U to vreme, kaže Jason Cochran, glavni urednik Frommers.com: „Nisu bili baš sigurni da će uopšte naterati ljude da putuju na Floridu, tako da je opšti prijem bio prilično nizak. Volt Dizni je hteo da to bude kao Diznilend u Kaliforniji, gde je želeo da svi mogu da uđu, bez obzira na nivou prihoda, pa je sve bilo i naplaćeno u skladu sa tim.“

  Diznilend (Pixabay)

  Ali do 2010-ih, Disney World je počeo da povećava cene karata za otprilike duplo veću stopu inflacije, pokušavajući da se takmiči sa Universal Studios, koji je otvorio svoj čarobnjački svet Harija Potera 2016.

  Nedostupno prosečnim porodicama

  Dizni je javno rekao, ali je očigledno privatno doneo odluku da želi da se dodvori gostima koji dnevno troše više nego što su prosečni gosti trošili. Kao rezultat toga, američke porodice srednje klase osećaju se kao da su van „magije“.

  Jedna četvoročlana porodica iz Nju Džersija je rekla za da su šokirani nakon nedavnog putovanja u Dizni svet. Navode da su potrošili 200 dolara na privatni prevoz do parka pošto je šatl sa aerodroma nestao, a potrošili su i 2.550 dolara na karte za Park Hoper za pet dana.

  Diznilend (Beta/AP)

  Četiri noći boravka u tematskom parku koštale su ih još 3.780 dolara, a kada su u parku, potrošili su još 300 dolara na Genie Plus propusnice – što im je omogućilo da preskoče red na nekim vožnjama – i 950 dolara na obroke. Takođe su potrošili još 700 dolara na suvenire – na sreću nisu kupili pozlaćene Mikijeve uši u ograničenom izdanju koje koštaju po 1.000 dolara.

  Sve u svemu, četvoročlana porodica izdvojila je 8.480 dolara na putovanju – a kada se računaju avionske karte, taj broj se povećao na preko 10.000 dolara, piše Daily Mail.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE