Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rast proizvodnje i potražnje domaćeg nameštaja

  Proizvodnja nameštaja, za prvih sedam meseci ove godine, povećana je za 0,7 odsto, a prema podacima Privredne komore Srbije proizvodnja proizvoda od drveta, osim nameštaja, beleži povećanje u odnosu na isti period prethodne godine za 23 odsto.

  Poslednjih godina navike kupaca su se menjale, sve je više onih koji vrlo dobro znaju šta traže i šta žele da dobiju pre svega u odnosu cena – kvalitet. Paralelno sa tim, na tržištu se sve više prepoznaje potreba za domaćim proizvodima. To je potvrdilo napore lokalnih proizvođača da je postavljanje dugoročnih planova, dostizanje i održavanje visokog nivoa kvaliteta proizvoda i kontinuirano uvođenje novina kroz osluškivanje navika kupaca jedini ispravan put na kojem se prepoznaje kvalitet.

  Istovremeno, sve više se sluša kupac, njegovi zahtevi postaju pravac za postavljanje trendova, ali i izazov na koji treba da odgovore odgovorne kompanije koje žele da jačaju vezu sa svojim potrošačima.

  U kompaniji koja beleži porast potražnje na domaćem, ali istovremeno i na inostranom tržištu, kad je proizvodnja nameštaja u pitanju, ističu da je veće interesovanje za komade nameštaja koje su pravili, uslovilo i povećanje broja zaposlenih, a onda, i promenu organizacione strukture koja ih je dovela do pozicije pokretača industrije u Šumadiji i Pomoravlju.

  „U okviru naše proizvodnje pločastog nameštaja godišnje se proizvede više od 800 različitih artikala gotovih proizvoda, koji se osmišljavaju u Kragujevcu, u sektoru za projektovanje i razvoj naše kompanije, a izrađuju od materijala renomiranih domaćih i svetskih proizvođača. Kad govorimo o asortimanu, potrebno je da se on stalno razvija, unapređuje, a da bi se to ostvarilo važno je da imate ljude koji će umeti da iznesu to na pravi način. U samoj proizvodnji pločastog nameštaja u Kragujevcu zaposleno je oko 700 radnika, od čega njih 600 direktno radi u proizvodnim halama Forma Ideale, dok su ostale kolege u procesima projektovanja, operativne pripreme, proizvodne logistike i održavanja“, ističu u kompaniji Forma Ideale.

  U pogonu za proizvodnju pločastog nameštaja pored proizvodnje pločastog nameštaja od iverice, primenjuju se i najnovije tehnologije u posebnom delu proizvodnog procesa, a to je obrada MDF ploča na obradnom centru i njihovo oblaganje folijom. Naime, elementi se obrađuju na osnovu dizajnerskih rešenja, uz primenu 3D aplikacija na frontovima, što omogućava ispunjavanje želja najraznovrsnijih zahteva tržišta.

  Pločasti nameštaj Forma Ideale proizvodi se u halama koje ukupno zauzimaju do 50.000 m2, a sve mašine u proizvodnim halama napravljene su od strane renomiranih svetskih proizvođača.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Idale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE