Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  12 miliona dinara za osam kamera na dva tunela Koridora 10

  Za postavljanje osam kamera koje će prepoznavati registracije vozila kroz tunele „Manajle“ i „Bancarevo“ na Koridoru 10, preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender, za šta je predviđeno 12 miliona dinara.

  Kamere bi, prema podacima iz javne nabavke, trebalo da se postave na oba kraja dva tunela kod Vladičinog Hana i Niške Banje koji se nalaze na deonicama Niš – Preševo i Niš – Dimitrovgrad.

  Kamere moraju imati dvogodišnju garanciju proizvođača, sopstvenu analitiku – integrisani ANPR softver, a uz kamere je neophodno isporučiti i odgovarajući nosač.

  Podaci sa svih kamernih mesta sistema sa automatskim prepoznavanjem registarskih oznaka vozila, detektovanju i dokumentovanju sadržaja, distribuiraju se do lokalnog servera u operativnom centru tunela „Manajle“, stoji u opisu kamera za jedan tunel koje važe i za drugi.

  U opisu tendera i zahteva koji sistem za automatsko prepoznavanje registracija treba da ima, stoji i da će kamere generisati alfanumeričke podatke o uočenoj registarskoj oznaci svih vozila koja prođu kroz zonu nadzora sistema.

  Sistem će prepoznavati sve vrste tablica koje se koriste u Srbiji, tablice zemalja u okruženju i tablica drugih zemalja na putnoj mreži Srbije, a moći će i da odredi da li je domaća ili strana registracija.

  Takođe, predviđeno je i informisanje operatera u tunelskom operativnom centru da se vozila koja prevoze opasne materije nalaze na auto-putu, a slike i registarska oznaka se smeštaju u jedinstvenu bazu podataka.

  Rok za dostavljanje ponuda je 26. novembar.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE