Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RASPRAVA O BUDŽETU: Amandmanima isteklo vreme, a Martinović „likuje“

  Poslanici u Skupštini Srbije potrošili su vreme namenjeno za raspravu u pojedinostima o predloženom državnom budžetu za 2018. godinu, tako da o podnetim amandmanima neće ni biti reči.

  Vreme od 600 minuta je potrošeno posle tri dana rasprave o prvim tačkama dnevnog reda koje se tiču rebalansa državnog budžeta za 2017. godina, a utrošila ga je uglavnom vladajuća većina, obrazlažući više od 300 gotovo istovetnih svojih amandmana.

  Pojedinim poslaničkim grupama i ovlašćenim predstvnicima poslaničkih grupa ostalo je svega još nekoliko minuta koji im pripadaju na osnovu broja poslanika u parlamentu.

  Te minute su poslaničke grupe „čuvale“ ne bi li uspele bar nešto da kažu o budžetu za narednu godinu.

  Na osnovu toga reč us nakratko dobili šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i zamenik šefa poslaničke grupe Dveri Srđan Nogo koji su kritikovali budžet i vlast.

  Oni su negodovali zbog toga što je onemogućena rasprava u pojedinostima o najvažnijem zakonskom predlogu državnom budžetu, a Radulović je ponovio da će „zbog krađe vremena“ podneti krivičnu prijavu.

  „Kukajte do mile volje“

  Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, odgovarajući na zamerke poslanika opozicije da je vladajuća većina podnela veliki broj amandmana, poručio im je da će poslanici SNS i ubuduće nastaviti da podnose ovoliko amandmana.

  Već treći dan, ono što se zove opozicija u Srbiji, boli činjenica da su poslanici SNS podneli veliki broj amandmana.

  Ubuduće će na svakoj sednici biti ovoliko amandmana SNS, zato što ćemo vam pokazati kroz te amandmane kakva je politika i program SNS i naših i koalicionih partnera, a vi kukajte do mile volje, zajedno sa Oliverom Jovićević, Jugoslavom Ćosićem, voditeljkama, šminkerkama, blogerkama i ostalim vođama vaših opozicionih stranaka“, rekao je Martinović.
  [preporucene_vesti ids=“281841″]

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE