Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za početak, 80.000 vaučera

  Građani Srbije će od 1. januara na raspolaganju imati 80.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, kojim država podstiče razvoj domaćeg turizma.

  Kako Novosti saznaju, ovo je prva tura, a nadležni očekuju da će do kraja 2018. godine taj broj biti veći.

  Turistički radnici su više nego zadovoljni kako je protekla ova godina, za koju kažu da je rekordna po broju domaćih i stranih gostiju.

  Ministarstvo je sumiralo rezultate za 2017, i možemo reći da je ovo još jedna rekordna godina za nama, po pitanju dolazaka i noćenja kako domaćih, tako i stranih turista, kaže pomoćnik ministra turizma Renata Pindžo.

  Država, Vlada Srbije i Ministarstvo turizma nastaviće i sledeće godine da ulažu u ovu granu privrede kroz ulaganje u infrastrukturu.

  Pomagaćemo privatnom sektoru i malim gazdinstvima koja se bave turizmom. Uredba oko podele vaučera za 2018. godinu upravo se završava, a novina je i to što ćemo davati podršku turističkim agencijama za dovođenje stranih turista. To smo razradili i sada možemo da počnemo.

  U prvoj turi, od januara, turistima iz Srbije biće na raspolaganju 80.000 vaučera. U zavisnosti od toga kako sve bude teklo, lako ćemo ih dodati još.

  U Turističkoj organizaciji Srbije očekuju da do kraja ove godine Srbiju poseti oko tri miliona turista. Od toga, 52 odsto domaćih, a 48 odsto inostranih gostiju.

  Što je veći broj gostiju, što domaćih, što stranih, republički budžet biće puniji. Zbog toga su poslednjih godina i sve veća ulaganja u razvoj turizma, kako bi privukli goste i razvili manje poznate destinacije.

  Prema podacima Narodne banke Srbije, u periodu januar – septembar 2017. godine ostvareni devizni priliv od turizma iznosio je 865 miliona evra, što je za 14 odsto više u odnosu na isti period lane. Za ovu godinu očekuje se devizni priliv od blizu 1,2 milijarde evra.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE