Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raspisan konkurs za „dobro plaćene“ specijalce

  Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurse za prijem specijalaca.

  Raspisan je konkurs za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“, na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo.

  „Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti prijave mogu podneti do 31. marta za prijem u neku od elitnih jedinica naše vojske, a oni koji ispune opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti“, navodi se u pozivu.

  Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

  Kandidati koji zadovolje stroge zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza.

  Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

  Sve koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom kao i stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

  Mesto rada budućih pripadnika 63. padobranske brigade biće u Nišu. Oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici „Kobri“ raditi u Beogradu, navodi u saopštenju Ministarstvo.

  Izvor: 021, FoNet, BIZLife

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE