Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Radnicima Geoksa ćemo naći BOLJI i PLAĆENIJI posao“

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da radnici italijanske kompanije Geoks koja odlazi iz Vranja neće ostati bez posla, već da će im država naći bolja radna mesta.

  Premijerka je izjavila da je odlazak italijanske kompanije Geoks iz Vranja očekivan jer kako je rekla, pojedini investitori „po prirodi posla“ idu tamo gde su najmanje plate, a Srbija po njenim rečima, „više nije zemlja jeftine radne snage“.

  Odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića o sudbini radnika te fabrike, premijerka je kazala da će oni neće ostati bez posla, već da će im država naći „bolja radna mesta“.

  „Ti ljudi imaju značajno iskustvo i reference i oni neće ostati bez posla. Naći ćemo im bolja radna mesta i kad to završimo imaće veće plate, budžet Vranja će biti puniji. To je jedna normalna tranzicija“, rekla je premijerka u Skupštini Srbije gde kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, odgovara na pitanja poslanika.

  Ona je kazala da se Srbija „od 2016. godine“ pripremala za odlazak pojedinih investitora iz Srbije.

  „Znali smo da će sa padom stope nezaposlenosti krenuti problem sa radnom snagom pa će krenuti da rastu plate jer će se investitori boriti za radnu snagu.“

  Imate investitore koji su po prirodi posla radno intenzivne investicije i koji idu tamo gde su najmanje plate. Umesto njih, dolaziće investitori koji će više plaćati naše radnike i to će se desiti u Vranju, rekla je premijerka.

  Prethodno je Glišić pozvao da se Srbija veže za Kinu, Rusiju i druge zemlje čije investicije kako je rekao, nemaju političku cenu „u smislu ucena koje ćemo dobijati iz Brisela i sa Zapada uopšte“.

  Zec o Geoksu: SUBVENCIJE su tipičan znak da država NIJE DOBRA

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE