Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici ODBILI poklon AKCIJE: “Firma nema budućnost bez Draškovića”

  Predsednik Koncerna Swisslion Rodoljub Drašković odlučio je da sve svoje akcije koje ima u privrednom društvu Swisslion Industrija alata Trebinje pokloni radnicima, svim zaslužnim zaposlenima koji su poslednjih 10 godina doprineli uspešnom poslovanju preduzeća, ali su oni to odbili.

  Naime, Drašković je upoznao predstavnike Sindikata SL IAT sa ovom odlukom, međutim, sindikat ove firme smatra da budućnosti Industrije alata nema bez Draškovića i da akcije moraju ostati u njegovom vlasništvu.

  Rodoljub Drašković u privrednom društvu Swisslion Industrija alata Trebinje poseduje akcije u procentu od 64,309529% i broju 24.541.992.

  “Polazeći od činjenice da SL Industrija alata a.d Trebinje uspešno posluje i danas, te da u narednoj godini proslavlja 70 godina svog postojanja i da je to isključivo rezultat uspešne privatizacije, što potvrđuje da IAT i danas 95% svoje proizvodnje plasira na američko i zapadno-evropsko tržište, te da je to isključiva Vaša zasluga i zaposlenih radnika SL IAT-a, smatramo da budućnost Industrije alata mora i dalje ostati u Vašim i našim rukama”, saopšteno je iz Sindikata te firme.

  Dalje navode da izražavaju zahvalnost Draškoviću zbog njegove, više nego humane, ponude da svoje akcije pokloni radnicima SL IAT-a, Sindikalne organizacije SL IAT.

  Sindikat zahteva od Vlade RS, IRB-a, Komisije za hartije od vrednosti, Ministarstva finansija da se angažuju na konačnom zatvaranju ugovora o privatizaciji shodno preuzetim obavezama, protokolima i dogovorima kojih je u proteklih 14 godina bilo i suviše.

  Sindikalne organizacije SL IAT zahtevaju da se pitanje zatvaranja privatizacionog ugovora, shodno navedenom, završi do 01.01.2021. godine i da Industrija alata Trebinje nesmetano nastavi svoju proizvodnju, proširenje kapaciteta i unapređenja mašinskog parka, te nastavi svoju društveno odgovornu politiku koju provodi u okviru svog kolektiva, ali i šire društvene zajednice”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Biznis info

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dragomir

   Nema privatne firme koju srbin može da drži, u Srbiji. Jedino stranac, iza koga stoji njegova zemlja. Koja mu štiti prava! Srbin je u Srbiji obespravljen! Glineni golub! Srpdko pravosuđe, platama zavisi od banaka. Ili, od NBS + privatni interesi. Svi su prezaduženi kreditima. Dakle, radi što ti se kaže. Zakon, Ustav? Banka je Bog. Zaboravi na sve ostalo. Nema sudstva. Nema države. Ne zaboravite to!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE