Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Krušika od aprila BEZ OVERENIH knjižica

  Predstavnici reprezentativnih sindikata Holding kompanije (HK) Krušik Valjevo ocenili su da bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam servisira svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

  Na konferenciji za novinare, ispred kapije te kompanije, predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović izjavio je da od aprila ove godine radnici Krušika nemaju overene zdravstvene knjižice, preneo je taj sindikat.

  „U ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji mislimo da je nehumano da zaposleni i članovi porodica nemaju mogućnosti da se adekvatno leče. Knjižice se overavaju samo za hitne slučajeve i do sada je overeno oko 370 zdravstvenih knjižica i to na rok od 15 do mesec dana. Želimo ovim putem još jednom da aplelujemo da se iznađe mogućnost i da se taj problem reši“, kazao je Petrović.

  On je rekao da, prema njihovim saznanjima, Krušik duguje Fondu za zdravstveno osiguranje oko 170 miliona dinara i da nije u stanju da ta sredstva samostalno uplati.

  „Mi smo se od juna obraćali resornim ministarstvima, premijerki i predsedniku države i apelovali za pomoć, međutim, do današnjeg dana to nije rešeno. Imamo neka saznanja da su resorna ministarstva dala saglasnost da se izdvoje sredstva za pomoć Krušiku, ali sednica Vlade po tom pitanju još uvek nije održana“, rekao je Petrović.

  Pored problema sa overavanjem zdravstvenih knjižica, on je naveo da Krušik duguje i fondu PIO zbog čega radnici imaju praznina u radnom stažu.

  Takođe je istakao da su prošle godine radnicima uplaćeno četiri meseca radnog staža, a ove godine svega dva meseca.

  U Krušiku je trenutno zaposleno oko 2.500 radnika, od toga u stalnom radnom odnosu oko 1.200, dok su ostali po ugovoru, i posluje se u smanjenom obimu.

  Na konferenciji su bili predstavnici reprezentativnih sindikati HK Krušik Valjevo: USS Sloga, Samostalni sindikat, UGS Nezivisnost i ASNS.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE