Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Fijata kod kuće na minimalcu, perspektiva – električna Panda 2023?

  Predsednik Samostalnog sindikata kompanije Fijat plastik Zoran Miljković kaže da su dobili nezvaničnu informaciju iz kabineta premijerke Srbije da će proizvodnja Fijata ostati ovde, a da će se od 2023. proizvoditi električni modeli, najverovatnije – Fijat panda.

  „Ali, to su sve spekulacije, tek očekujemo zvaničnu informaciju“, navodi Miljković za N1.

  „Predsednik Srbije najavio je da će premijerka obelodaniti dobre vesti za Fijat, ali do toga nije došlo iako smo mi to očekivali baš sada pred izbore. Došle su samo ove nezvanične informacije“, ističe Zoran Miljković.

  On kaže da ovih dana uopšte nema proizvodnje i da je do 12. aprila neće ni biti. „A i u aprilu je planirano samo dva do tri radna dana“, ističe Zoran Miljković.

  On dodaje da je situacija vrlo teška, ali da ipak perspektiva može da bude svetla.

  „Jer, ovde je jeftina radna snaga, hale su nove, uslovi poslovanja izvanredni, jer je poznato da ne plaćaju utrošak energenata našoj zemlji. Ali, to sve deluje sivo za sada, jer nema dolaska novog modela, nema informacija, radimo samo po dva, tri dana u mesecu“, precizira Miljković.

  On navodi da su plate radnika „izuzetno smanjene“. „Trenutno primamo minimalac, što je nedostpustivo u današnje vreme. Nadamo se da će se to uskoro promeniti, inače ćemo morati da tražimo neki drugi posao, jer se od ovoga ne može živeti“, naveo je Miljković.

  Kada je reč o odlasku radnika na rad u Slovačku fabriku, to, kaže, potvrđuje da ovde nema posla i da „menadžment gleda da skine radnike sa hleba“.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE