Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Džinsija protestovali u Leskovcu, a onda im stigao još jedan SMS

  Radnicima turske fabrike Džinsi u Leskovcu je posle jednočasovnog protesta ispred fabrike stigla još jedna cirkularna SMS poruka u kojoj ih rukovodstvo obaveštava je postiglo sporazum za korejskom Jurom o tome da se tamo zaposle.

  „Obaveštavaju se svi zaposleni da će moći od sutra počev od 11 sati da se javljaju u kompaniji Jura radi obavljanja intervjua“, navodi se u poruci koja je stigla svim radnicima.

  Na protestu su radnici saznali da im turski poslodavac sedam meseci nije plaćao poreze i doprinose i da nemaju pravo na otpremninu.

  U kompaniji konfekcije Džinsi Srbija, gde je od preko 700 radnika, ostalo nešto više od 300, uglavnom su radile žene koje su na protestu bile u većini.

  Kažu da su ogorčene i ponižene jer su im se vlasnici fabrike javili porukom, a neke radnice su prozivale i gradsko rukovodstvo.

  Zahtevi radnika su da im se isplati zaostala zarada, nekima jedna nekima jedna i po, zatim zaostali putni troškovi i da se budu prijavljeni na tržištu rada, kao i da im se hitno uplate porezi i doprinosi za sedam poslednjih meseci rada.

  Gradonačelnik Leskovca „traži posao“ radnicima iz fabrike Džinsi

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE