Radnici Agrokorovih firmi u Srbiji (za sada) bezbedni od otkaza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Agrokorovih firmi u Srbiji (za sada) bezbedni od otkaza

  Nema naznaka da bi neki od 11.000 radnika Agrokorovih firmi u Srbiji mogli da ostanu bez posla, a stižu i podaci o otvaranju novih maloprodajnih objekata Merkatora u Srbiji, kazao je  ministar trgovine Rasim Ljajić.

  Ljajić navodi da je “ipak požar u Hrvatskoj”, a sve ostalo manje-više ima negativnog odraza u svim drugim kompanijama koje imaju veze sa Agrokorom”.

  “Zainteresovani smo za stabilizaciju tog koncerna iz prostog razloga što ovde imamo 11.000 ljudi koji rade u Merkatoru, Dijamantu, Frikomu i druge tri kompanije u vlasništvu Agrokora”, rekao je Ljajić u izjavi za Dojče vele, a prenosi N1.

  Zainteresovani smo za sudbinu zaposlenih, ali takođe i za izvršavanje obaveza prema dobavljačima kojih u Srbiji ima preko 600. Pokazali smo interes za planove koje poslovodstvo Agrokora ima za restrukturiranje cele
  kompanije, objasnio je on.

  Neki objekti se zatvaraju, ali je broj otvorenih veći nego broj zatvorenih. Mi ćemo pratiti situaciju. Ona naravno ne zavisi dominantno od Vlade ni na koji način jer je kompanija u privatnom vlasništvu. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve što možemo da se obaveze i prema radnicima i dobavljačima ispunjavaju, najavio je Ljajić.

  “Mi ne razmišljamo ni o podržavljenju firmi koje su u vlasništvu ovde u samoj Srbiji. Ne mislimo da je to najbolji put”, predočio je on.

  Jesmo zainteresovani za stabilizaciju firmi zbog radnih mesta i interesa dobavljača, ali u pitanje vlasništva ne želimo da ulazimo ni na koji način, naglasio je Ljajić.

  “Ukoliko te firme jednog dana budu na berzi, ako budu predmet prodaje, to će apsolutno biti stvar odluke vlasnika firmi. Ko će njima upravljati i biti njihov vlasnik – to nije posao države”, rekao je Ljajić.

  Izvor: Dojče vele/N1

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE