Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mobilizacija, sankcije rusiji

  Putin naredio veću proizvodnju oružja

  Ruski predsednik je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojačaju rad vojne industrije.

  Ruski predsednik je naredio nadležnima da pojačaju proizvodnju oružja usred borbi u Ukrajini, osudivši napore SAD da očuvaju svoju globalnu dominaciju.

  Govoreći dok je primao akreditive od stranih ambasadora u Moskvi, Putin je rekao da se „razvoj multipolarnog sveta suočava sa otporom onih koji pokušavaju da održe hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve – Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku“, preneo je AP.

  On je dodao da „hegemon u tome uspeva veoma dugo, ali ni to ne može da traje večno, bez obzira na dešavanja u Ukrajini“.

  Ruski lider je opisao zapadne sankcije Rusiji zbog njene akcije u Ukrajini kao deo napora SAD i njenih saveznika da ojačaju svoje pozicije, ali je naveo i da su imale povratnu reakciju po njihove inicijatore, a usput su pogađale i siromašne zemlje. „Što se tiče Rusije, nećemo odstupiti od našeg suverenog kursa“, rekao je Putin.

  Govoreći kasnije tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji, on je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojačaju rad vojne industrije.

  „Naša oprema se efikasno suprotstavlja zapadnim vrstama oružja„, rekao je Putin i dodao da su praktično sve raspoložive zalihe oružja NATO dopremljene da podrže aktuelni režim u Kijevu.

  Putin je dodao da Rusija treba da prouči zapadno oružje kako bi poboljšala sopstvene arsenale.

  Putin je rekao i da je naredio da se poveća izdvajanje za novo oružje, kao i da bude ponuđeno više kredita vojnoj industriji i da se odobre dodatna plaćanja njihovim radnicima za povećanje proizvodnje oružja.

  „Strukture vojnoindustrijskog kompleksa moraju da isporuče potrebno naoružanje i opremu u najkraćem mogućem roku“, poručio je ruski predsednik.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE