Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi potezi pod novim strateškim vlasnikom Grupe Perutnina Ptuj

  Nakon ulaska MHP Grupe u strateško vlasništvo Perutnine Ptuj Grupe, nova uprava Perutnine Ptuj (PP) – Enver Šišić, predsednik uprave i članovi uprave Jevgenij A. Dranov i mag. David Visenjak, susreli su se sa predstavnicima sindikata, rukovodstvom i upravom Ptujske zadruge  (PZP).

  Na sastanku su predstavljeni planovi za dalji razvoj PP, nakon što su dobili novog vlasnika. Usaglašene su jasne garancije o jačanju postojećeg poslovnog modela pored intenzivnog investicionog ciklusa. Investicije će se prvenstveno fokusirati na unapređenje proizvodnje, proširenje uzgojnih kapaciteta u saradnji sa zadrugom, jačanje tržišne pozicije popularnih brendova PP u regionu i širenje na nova tržišta. U budućnosti će nastojati da pruže mogućnosti za nova radna mesta, stalno poboljšanje uslova rada, razvoj i motivaciju zaposlenih, kao i uzgajivača.

  Na sastanku sa Upravom, Ptujska zadruga dobila je jasne garancije da će se planirani rast proizvodnje odvijati u okviru postojećeg poslovnog modela i nastavku dobre saradnje sa uzgajivačima. Tim povodom, uprava PP-a pozvala je zadrugu u smislu proširenja baze oplemenjivača, jer oni pokazuju potencijal za rast. PP će nastaviti da ih podržava, a ulazak novog strateškog vlasnika iz industrije ima pozitivne efekte u oblasti razmene iskustava i stručnosti. Pitanje u vezi sa mogućim uvozom hrane za životinje jasno je naznačeno – lokalno proizvedena hrana za životinje i krmne smeše, kao i ranije, koristiće se u PP postrojenjima.

  Prve investicije na nivou PP grupe biće usmerene na ekološki odgovorne projekte i modernizaciju tehnološke opreme u proizvodnji u cilju poboljšanja ekonomske efikasnosti i uslova rada. Buduće investicije će omogućiti nadogradnju opreme i tehnologije proizvodnje na vodeći nivo industrije, obnovu, modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta zajedno sa uzgajivačima i razvoj u skladu sa smernicama za održivi rad.

  Karakteristična i konkurentna prednost će nastaviti da se gradi u snažnim i prepoznatljivim brendovima PP, kao i na širenju naprednog uzgoja (uzgoj na piliće), koji otvara vrata stranih trgovinskih lanaca na zahtevna tržišta, posebno zapadnoevropska. Poverenje potrošača će i dalje biti opravdano osiguravanjem najvišeg kvaliteta, sigurnosti i sledljivosti svih koraka od farme do tanjira, koji se odvijaju na domaćem tlu u sve četiri zemlje u kojima PP ima svoju vertikalno organizovanu proizvodnju: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE