Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi automobil Majkla Kejna prodat na aukciji za 137.000 EUR

  Prvi automobil legendarnog britanskog glumca Majkla Kejna, Rols rojs, prodat je na aukciji za 137.000 evra (120.000 funti).

  Ser Majkl je kupio „Srebrnu senku“ iz 1968, baš u trenutku kada je postao slavan. Ručno izrađen automobil bio je jedan od samo 506 tog tipa do tada napravljenih i u velikoj meri je restauriran pre prodaje.

  Automobil je napravio interni proizvođač karoserija Rols rojsa, Muliner Park Vard 1967. godine. Njegova originalna cena bila bi 147.709 funti, odnosno 168.118 evra u današnjem novcu.

  Automobil, opisan kao luksuzan i skup, krase raskošna kožna sedišta i auto tepisi od jagnjeće vune.

  U to vreme, 35-godišnji ser Majkl opisao je sebe kao „pravu buržoasku noćnu moru – inteligentnog Koknija sa milion dolara“, pošto je njegova zarada počela da raste kasnih 60-ih.

  Glumac je navodno zalutao u salon automobila Džeka Barklija na Berkli skveru u Londonu sa spiskom za nabavku na kome je pisalo: „mleko, hleb, novine, cigarete i Rols rojs“, ali ga nisu pustili unutra, jer nije bio propisno obučen.

  Zatim je kupio „Srebrnu senku“ u drugom Rols rojs salonu i unajmio šofera da ga proveze pored prvog izložbenog prostora kako bi ga pokazao svima, rekao je aukcionar.

  Automobil je bio među 121 klasičnim i kolekcionarskim vozilima koji su se našli na aukciji u Kembridžširu. Prošao je opsežnu restauraciju pre prodaje, kao i kompletnu doradu u originalnoj crnoj boji.

  Ser Majkl je prodao automobil dve godine kasnije vlasniku noćnog kluba Džeku Liču, koji je posedovao vozilo 43 godine do smrti 2013.

  Demijan Džons, viši specijalista za automobile rekao je: „Ser Majkl Kejn je prava britanska ikona, tako da mi je bilo zadovoljstvo da njegov automobil ponudim na prodaju“.

  „Kejn i njegova Srebrna senka su oličenje kula i uvek će biti prepoznatljivi“, dodao je.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE