Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan pevač iz Srbije „neprimeren“ za hrvatsku obalu

  Odlukom direktora Park-šume Marjan Marka Pejnovića mostarski pevač s beogradskom adresom Željko Samardžić neće 19. avgusta zapevati pred splitskom publikom na Sustipanu, pišu hrvatski mediji.

  „Poštovani, vaš zahtev je odbijen“, stigao je, bez obrazloženja, organizatorima koncerta iz kompanije Ona moja kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom, nakon njihovog zahteva za izdavanje jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. avgusta u cilju održavanja Samardžićevog koncerta na spomenutoj lokaciji.

  „Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu“, rekao je Marko Pejnović, direktor Park-šume Marjan, objašnjavajući razlog zbog kojeg se mostarski pevač neće pridružiti plejadi poznatih muzičkih imena koja su već nastupala na atraktivnoj letnjoj koncertnoj adresi u Splitu.

  Sustipan se, naime, već niz godina nametnuo kao jedna od najlepših letnjih pozornica na Jadranu na kojoj su svoje koncerte održavali Josipa Lisac, Urban, Božo Vrećo, The Frajle, Gibonni, Goran Bregović, Massimo Savić, Darko Rundek, Sergej Ćetković, Vlatko Stefanovski, klapa „Rišpet“, „Crvena jabuka“…

  Ipak, Željko Samardžić, za neke pop-folk pevač, za druge pak izvođač zabavne muzike, neće biti u prilici da na ovoj bini nastupi.

  Organizator iz kompanije Ona moja podseća da se radi o muzičaru koji puni velike dvorane na celom ex-Yu prostoru, zbog čega ga je odluka da mu se ne dozvoli da nastupa još više zatekla.

  Objašnjava kako je, nakon rezervacije termina, na adresu javne ustanove u čijoj je nadležnosti i Sustipan (jednodnevni najam inače košta 2.700 evra), još pre dve nedelje poslao potrebnu dokumentaciju za sporni događaj. A kad mu je stigao negativan odgovor zatražio je i obrazloženje takve odluke, koje ni nakon četiri dana čekanja, nije dobio.

  „Zanima nas ko je taj koji procenjuje šta je primereno, a šta nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati šta se sme, a šta ne sme slušati“, ljuti se Domagoj Petričević, direktor kompanije ONA MOJA, usput se pitajući kako na Sustipanu, na primer, može pevati Božo Vrećo, a ne može Željko Samardžić.

  Odbijanje ustupanja popularne splitske koncertne lokacije Željku Samardžiću usledilo je nakon nedavnog podizanja prašine u Puli gde je tamošnji gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerta Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, planiranog za 25. mart u javnom, gradskom prostoru – Domu sportova „Mate Parlov“.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: screenshot, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE