Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva zemlja Evrope koja je maloletnicima ZABRANILA BOTOKS

  Maloletne osobe u Engleskoj više neće moći da primaju injekcije botulinum roksina, poznatog kao botoks, i filere kojim se pune usne.

  Novi zakon ima za cilj da zaštiti mlade ljude od neželjenih efeketa ovih supstanci nakon višegodišnjih napora da se reguliše oblast nehirurške industrije lepote.

  Vladine procene pokazuju da je prošle godine u Engleskoj sprovedeno oko 41.000 ovakvih procedura na mlađima od 18 godina. Prema statistici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, 2017. godine je bilo do 29.300 ovakvih estetskih zahvata na maloletnim osobama.

  Takođe, pokrenuta je i kampanja kojom se pozivaju druge zemlje da brzo deluju kako bi sprečile mlade ljude u Engleskoj da putuju preko granica zbog ovih operacija.

  Osoba ne mora imati formalne kvalifikacije da bi se bavila nehiruškim zahvatima

  Inače, u Velikoj Britaniji još uvek ne postoji zakon koji zahteva od lekara da imaju formalne kvalifikacije ili obuku za ovu vrstu intervencija.

  Maria Kolfild, ministarka za bezbednost pacijenata, rekla je da razume stalni pritisak osoba da izgledaju najbolje, ali da je „previše ljudi ostalo emocionalno i fizički povređeno nakon ovakvih operacija i da im je nakon estetskih zahvata bio potreban medicinski tretman“.

  „Svako ko razmatra ove tretmane trebalo bi da odvoji vreme i razmotri uticaj i na svoje fizičko i mentalno zdravlje, i da se uveri da ide kod sigurnog i kvalifikovanog lekara“, rekla je ona.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE