Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pilula „koja menja igru“: Antikovid lek NOKAUTIRAO AKCIJE proizvođača vakcina

  Akcije proizvođača vakcina i drugih tretmana protiv koronavirusa pale su u Aziji nakon što je kompanija Merck objavila u petak da eksperimentalna ispitivanja njihove antikovid pilule pokazuje da prepolovljuje rizik od hospitalizacije i smrti od COVID-19.

  Pad na azijskim tržištima usledio je nakon što su akcije kompanija BioNTech i Moderna u petak u Njujorku već izgubile na vrednosti nakon objave vesti o piluli protiv koronavirusa, što neki vide kao prekretnicu u globalnoj borbi protiv COVID-19.

  Akcije kompanije Shanghai Fosun Pharmaceutical Group, koja ima ugovor o distribuciji BioNTech Fajzer vakcine u Kini, pale su za čak 21 odsto u Hong Kongu, predvodeći gubitke regionalnih farmaceutskih kompanija.

  U Japanu su akcije kompanije JCR Pharmaceuticals Co., koja ima ugovor o proizvodnji vakcine AstraZeneka, kao i kompanije koja proizvodi reagense za kovid testove, pale po 5 odsto.

  Analitičari procenjuju da su gubici posledica pilule kompanije Merck, koju tržište očigledno vidi kao svojevrsni „game changer“, odnosno prekretnicu, u borbi protiv koronavirusa.

  Rezultati studije o efikasnosti Merckove pilule bili su toliko ohrabrujući da su proizvođač lekova i njegov partner, u konsultaciji sa nezavisnim telima u ispitivanju i američkom Upravom za hranu i lekove, odlučili da prestanu sa testiranjima na pacijenata i započnu proces dobijanja regulatornog odobrenja za stavljanje u promet.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE