Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva pravosnažna presuda u korist uzbunjivača

  Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je prvu pravosnažnu presudu po Zakonu o zaštiti uzbunjivača u korist uzbunjivača – zaposlene Marije Beretke koja je zbog prijave korupcije sa naplatom parking kazni u Novom Sadu trpela štetne posledice.

  Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu koji je utvrdio da je novosadska uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema Mariji Beretki.

  Kako je preneo portal Pištaljka, u presudi se konstatuje da je uzbunjivač Marija Beretka bez stvarnog i objektivnog razloga, a kao odmazdu za izvršeno uzbunjivanje, prebačena na drugo radno mesto.

  Istom presudom sud je zabranio Gradu Novom Sadu da ponovi štetnu radnju prema Beretki i naložio da joj omogući obavljanje posla nadzornika u oblasti komunalne inspekcije.

  Sud je takođe utvrdio da je Grad Novi Sad povredio čast i ugled uzbunjivača Marije Beretke zbog čega će morati da joj isplati 100.000 dinara, a tuženom je naloženo i da presudu o svom trošku objavi u listu sa tiražom od najmanje 100.000 primeraka koji izlazi na celoj teritoriji države, preneo je portal Pištaljka.

  Ovu pravosnažnu presudu Apelacioni sud je doneo 22. maja, a Beretka ju je primila 5. juna, tačno na drugu godišnjicu početka primene Zakona o zaštiti uzbunjivača.

  Postupak je Beretka vodila uz savete i instrukcije pravnog tima Pištaljke, ali i medijsku podršku tog portala.

  Izvor: Pištaljka

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE