Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva društvena mreža upravo je ZABRANILA reklame za MRŠAVLJENJE

  Popularna društvena mreža Pinterest je od 1. jula počela da zabranjuje oglase koji promovišu mršavljenje. Nova politika takođe zabranjuje oglašavanje sa „bilo kakvim tekstom ili fotografijama koje idealizuju ili diskredituju određene tipove tela“.

  Firma kaže da su oglasi koji podstiču zdrav način života i fitnes usluge i dalje dopušteni „sve dok nisu fokusirani na gubitak kilograma“.

  „Pinterest je mesto na koje ljudi dolaze po inspiraciju. Ovde pripadaju svi, bez obzira na oblik tela ili veličinu“, navode u saopštenju.

  Politiku su promenil na temeljima smernica Nacionalnog udruženja za poremećaje ishrane koje je na početku pandemije počelo da beleži pojačanu aktivnost na njihovoj liniji za pomoć.

  „Nacionalno udruženje za poremećaje ishrane pozdravlja korak kompanije Pinterest. Postali su prva platforma koja zabranjuje sve oglase koji podstiču ili pozivaju na mršavljenje“, izjavila je Elizabet Tompson, privremena direktorka Nacionalnog udruženja za poremećaje ishrane.

  Kako je dodala, ovo je neophodan korak u određivanju mentalnog zdravlja i dobrobiti korisnika Pinteresta, posebno onih na koje utiče kultura ishrane.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE