Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PROTEST zbog Zakona o eksproprijaciji: Evo šta će sve biti BLOKIRANO

  Inicijativa „Kreni promeni“ najavila je da će od 14.00 blokirati beogradski most „Gazela“ u okviru protesta Savez ekološki organizacija Srbije zbog izglasanih izmena zakona o referndumu i eksproprijaciji.

  Savez je najavio da je planirana blokada saobraćaja na sat vremena u svim delovima Srbije.

  Inicijativa je saopštila da će građani blokirati Varadinsku dugu, a u Kragujevcu prelaz kod Balkana: „U drugim gradovima će se građani samoorganizovati.“

  Pokret Ekološki ustanak pozvao je građane na okupljanje u 13.00 ispred Palate pravde, odakle će zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

  Iz te inicijative su pozvali na mirnu blokadu i poručili su učesnicima da ne ulaze u konflikte sa policijom, a da u slučaju da ne bude mnogo ljudi – snimaju postupanje policije.

  „I pored dve peticije sa više od 300.000 potpisa, stavova vodećih pravnika, ogromnog protesta u Beogradu, Vlada je usvojila Zakon o referendumu i inicijativi i Zakon o eksproprijaciji“, navodi inicijativa Kreni Promeni u saopštenju.

  Skupština Srbije usvojila Zakon o eksproprijaciji

  Savez ekomoških organizacija ranije je naveo da je „Skupština usvojila izmene Zakona o referendumu, a mi držimo svoju reč – zato blokada puteva!“.

  U međuvremenu su usvojene i izmene Zakona o eksproprijaciji, kojima je epsroprijacija svedena na hitan postupak, a može biti sprovedena i za strane investitore.

  Oni su pojasnili da žrtva ovih zakona može biti svaki stanovnik Srbije.

  „Zemljoradnici, zanatlije, časni oficiri, sveštenstvo, crkveni velikodostojnici, studenti, intelektualci – sada je čas da se oglasite i zajedno sa nama stanete na branik otadžbine i života u njoj“, naveli su oni.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE