Novi Pazar: Pacijentkinji 3,7 miliona RSD odštete od bolnice i lekara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Pazar: Pacijentkinji 3,7 miliona RSD odštete od bolnice i lekara

  Osnovni sud u Novom Pazaru naložio je Opštoj bolnici u tom gradu i lekaru M.Š. da isplate više od 3,8 miliona dinara pacijentkinji L.R. (55) zbog propusta napravljenih tokom lečenja, objavio je radio Sto plus.

  L. R. je protiv te zdravstvene ustanove podnela tužbu jer je postala invalid nakon intervencija, koje joj je kao trudnici, izveo doktor M.Š. 2010. godine.

  Zbog načinjenih propusta u lečenju, koji su doveli do pojave sepse, pacijentkinja je, pored brojnih drugih problema, gotovo u potpunosti izgubila i vid.

  Osnovni sud je u potpunosti prihvatio njen zahtev i naložio da joj Opšta bolnica i ginekolog M.Š. solidarno isplate 1,8 miliona dinara za pretrpljene duševne bolove i umanjenje životne aktivnosti, a 700.000 dinara za fizičke bolove.

  Pored toga, oni su u obavezi da joj, na ime pretrpljenog straha, isplate još 600.000 dinara, a 700.000 dinara za materijalnu štetu.

  Zbog toga što je izgubila radnu sposobnost, Osnovni sud je doneo odluku da joj Opšta bolnica i lekar mesečno plaćaju 20.000 dinara.

  Kako se radi o prvostepenoj presudi, Opšta bolnica, lekar i pacijentkinja, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE