Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sud ne pušta iz pritvora Dijanu Hrkalović

  Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović, optuženoj za trgovinu uticajem.

  Pritvor joj je produžen rešenjem od 17. februara zbog opasnosti od bekstva, precizirala je portparolka suda Tatjana Matić. Na ovu odluku sudskog veća ona ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

  Hrkalović je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.

  Međutim tužilaštvo se žalilo na tu odluku pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije, 24. decembra.

  Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) zakazalo je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom.

  Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

  Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

  Za šta se tereti Dijana Hrkalović

  Hrkalović se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i nadležnog zamenika Višeg javnog tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

  Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza krivičnih dela koja je tamo počinio.

  Optužnim predlogom Hrkalović se tereti i da je Šušnjiću nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

  Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

  Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalović je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE