Promena vlasništva: Infinity media stopostotni vlasnik regionalne TV Una

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Promena vlasništva: Infinity media stopostotni vlasnik regionalne TV Una

  Infinity media postigla je dogovor sa vlasnikom medijskog projekta Foundcenter Investment GmbH iz Berlina Dejanom Jocićem o preuzimanju 100 odsto vlasničkog udela u Una televiziji u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

  Ovaj sporazum postignut je na obostrano razumevanje i odraz je zajedničkog interesa i cilja da UNA televizija dalje jača svoju poziciju kroz intenziviranje investicija i proširenje produkciono-tehničkih kapaciteta, jačanje distribucije kanala kao i dalje razvijanje tehničkih performansi.

  Novinu predstavlja i odluka o reorganizaciji uprave kompanije kao i odluka o promenama u sastavu menadžmenta kuće.

  Novi Upravni odbor Una world je u sastavu Aleksandra Čabarkapa, Srđan Praštalo i Aleksandar Radoš, pred kojima je postavljen cilj da UNA televizija dalje jača svoju poziciju na tržištu u pravcu širenja distributivnih kanala, realizacije zahtevnih programskih formata koji su planirani u narednom periodu kao i daljeg razvoja ovog izuzetno perspektivnog i ambicioznog medijskog projekta.

  Tokom osmišljavanja i pripreme jedinstvene regionalne multimedijske platforme koja je dobila ime UNA, Foundcenter je ostvario partnerski odnos sa Infininty media iz BiH koja je učestvovala u vlasničkoj strukturi sa 20 odsto kapitala.

  Promena osnivačkih prava deo je zajedničke poslovne strategije nemačkog Foundcentra i Infinity media koja će se u potpunosti posvetiti daljem razvoju UNA televizije:

  “Želeli bismo da se zahvalimo Dejanu Jociću i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo preuzimanje najperspektivnije regionalne multimedijske platforme. Očekuje nas i dalje naporan rad u izgradnji i razvoju najmlađe medijske kuće, pre svega u proširenju distributne mreže koja će omogućiti sve većem broju gledalaca da se uključi u program Una televizije, završetka izgradnje najmodernijih studija u čak četiri regionalna grada kao i proširenje naših delatnosti u Crnoj Gori i Makedoniji. Nema većeg izazova i privilegije u poslu od izgradnje najvećeg televizijskog projekta od same nule. U tome nam pomaže tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce u čitavom regionu koji će bez sumnje pomerati granice u svom poslu i izgraditi najmoderniju, kredibilnu i kvalitetnu televiziju, a u korist višemilionskog gledališta širom regije”, izjavio je Srđan Praštalo, predsednik Upravnog odbora Infinity media.

  Infinity media je perspektivna kompanija sa portfoliom raznovrsnih medijskih, audio i IT operacija širom regiona. Sa nemačkim Foundcentrom pokrenula je projekta UNE.

  Foundcenenter je imao 80, dok je Infitity media do momenta stopostotonog preuzimanja učestvovala sa 20 odsto u vlasništu. Infinity media je kćerka firma grupacije Infinity International Group.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE