Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cena goriva, dizel, Vlada Srbije, akcize

  Produžena zabrana izvoza evro dizela

  Vlada Srbije usvojila je izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava sa sedam na 14 dana, a u cilju sprečavanja nestašice ovog naftnog derivata, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu.

  Takođe je Vlada dopunila odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i to u delu koji se odnosi na cene svinjskog mesa, kao i na ograničenje marže pri prodaji pilećeg mesa.

  Omogućeno je snižavanje cene u odnosu na prosečne cene u prodavnicama, i to svinjske plećke za 173 dinara po kilogramu, svinjskog vrata za 218 dinara po kilogramu i svinjske slabine za 150 dinara po kilogramu, dok će istovremeno biti omogućena nivelacija cene svinjskog buta, navodi se u saopšenju Vlade.

  Vlada Srbije donela je odluku i o ograničenju visine marže pri prodaji pilećeg mesa na maksimalno 10 odsto.

  Egipćani u Srbiju bez vize

  Na sednici je doneta i odluka o privremenom ukidanju viza za ulazak u Srbiju za državljane Egipta, jer se očekuje povećan broj turističkih poseta državljana ove zemlje, kao i potencijalnih investitora, a kako bi se stvorio povoljniji poslovni ambijent i unapredili bilateralni odnosi, saopšteno je iz Vlade.

  Odluka je jednostranog karaktera i posle njenog stupanja na snagu državljani Egipta, nosioci običnog pasoša, moći će u periodu od 30. jula do 30. septembra ove godine da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do 30 dana.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE