Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Benzinske pumpe, cene goriva

  Produžena uredba: CENA goriva OGRANIČENA do kraja juna

  Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata, odnosno cena dve vrste goriva do 30. juna ove godine. Trenutna maksimalna cena evro dizela na pumpama je 203,50 dinara, dok je evro premijum BMB 95 – 187 dinara.

  U tekstu Uredbe o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, navedeno je da je neophodno produžiti period važenja ograničenja cena na još 30 dana.

  „Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još uvek nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

  Ministarstvo trgovine objavilo je u petak maksimalne cene evro dizela i benzina evro premijum BMB 95. Te cene, umesto do sledećeg petka, važe samo do utorka u ponoć s obzirom da tada ističe važeća uredba o ograničenju cene goriva.

  Cena goriva ograničena od marta

  Vlada je 10. marta uredbom ograničila cenu ove dve vrste goriva propisujući da se maksimalna maloprodajna cena utvrđuje kao prosečna veleprodajna cena ovih derivata, uvećana za šest dinara. Potom je, u maju, produžila primenu ove uredbe do kraja meseca,  uz izmene koje se odnose na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža – sedam a ne šest dinara.

  Tako se, prema poslednjoj verziji uredbe u primeni do 31. maja, najviša maloprodajna cena evro dizela dobijala kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

  Isti način obračuna važio je i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 – prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

  Objavljenje NOVE CENE goriva: Benzin i dizel skuplji

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE