Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Produžen rok za zamenska putovanja

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra 2022. godine.

  Ona je izjavila da je na sednici Vlade Srbije usvojena izmena uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije kovida-19.

  „Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31. decembra 2022. godine“, rekla je Matić.

  Dodala je da je u interesu samih putnika, a u cilju zaštite aktera turističke privrede i opstanka brojnih agencija i više hiljada radnih mesta, resorno Ministarstvo za turizam predložilo donošenje izmene uredbe.

  Prema njenim rečima, ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, onaj ko je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje dužan je da vrati uplaćena sredstva, najkasnije do 1. februara 2023. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE