Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Produžen rok za koncesije za beogradski aerodrom

  Rok za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ produžen je do 23. novembra, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

  Vlada Srbije i Aerodrom „Nikola Tesla“ treba da do 23. oktobra dostave konačnu verziju nacrta ugovora o koncesiji ponudjačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka davanja koncesije.

  Kavlifikovani ponudjači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

  Poziv zainteresovanim koncesionarima objavljen je 10. februara 2017. godine.

  Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

  Tenderom je predvidjeno da koncesiju neće moći da dobiju kompanije koje upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE