Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prijave za rad u Slovačkoj ispod svih očekivanja

  Interesovanje radnika kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili za rad u Slovačkoj je ispod svih očekivanja, rekao je predsednik Samostalnog sindikata fabrike Saša Đorđević.

  On dodaje da se boji da bi od ponedeljka mogli da imaju još 800 radnika kao tehnološki višak.

  Kompanija je produžila do petka mogućnost da se radnici prijave za odlazak na rad u Slovačku, u fabriku automobila Stelantisa u čijem sastavu posluje FCA. Ako se ne izjasne za tu opciju, radnici će napusti fabriku kao tehnološki višak, uz otpremninu od 790 evra po godini staža u FCA.

  Za 492 radnika su već isplaćene otpremnine i oni su napustili fabriku, dok će se status još oko 1.000 radnika znati po isteku roka za prijavljivanje za rad u Slovačkoj.

  Fijat

  Fijat Screenshot

  Đorđević je podsetio da je radnicima, uz produženje roka za izjašnjavanje, kompanija ponudila i novu opciju za rad u Slovačkoj. Osim rada dve godine u kontinuitetu, u ponudi je i angažovanje na tri meseca, uz mesec dana kod kuće i tako ukupno do dve godine.

  On kaže da nova opcija, koju je ranije tražio sindikat, nije povećala interesovanje i da je sada „klima“ takva da radnici žele da napuste fabriku.

  Đorđević je rekao da ne zna koliko se do sada radnika opredelilo za Slovačku, ali da očekuje da po isteku roka za prijavljivanje kompanija ili država javno saopšte taj podatak.

  „Ishod prijavljivanja odrediće i dalji tok pregovora sa državnim organima“, rekao je Đorđević.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE