Premijerka najavila: Danas više od 2.000 novozaraženih u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka najavila: Danas više od 2.000 novozaraženih u Srbiji

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se danas očekuje više od 2.000 novoinficiranih koronavirusom od čega je, prema njenim rečima, samo u Beogradu više od 1.000 novozaraženih.

  “Ali i dalje kada odete po restornaima i kafićima, ne nose svi konobari maske. Ne možete da imate inspekcije koje to mogu da obiđu svaki dan, zato svi moramo da imamo svest”, kazala je Brnabić za Prvu TV.

  “Epidemiološka situacija u državi će se, bez sumnje, pogrošavati. Nama je svaki dan važan dok ne završimo dve nove kovid bolnice. Tada će biti lakše našem zdravstvenom sistemu, a to će biti u decembru”.

  Ona je zamolila i apelovala na građane da se ponašaju odgovorno.

  “Nikome nije u inetersu da imamo drastičnije mere, brojevi su strašni, namjanje 6 puta dnevno sa predsednikom razgovaram da li je potrebno još nešto da uradimo. Brojevi jesu strašni ali je mnogo bolje nego bilo gde u regionu. Hrvatska koja je skoro upola manja od Srbije ima 2.700 novozaraženih. Molim sve građane da se zajedno borimo protiv toga, najmanje što možemo da tražimo – stavite samo tu masku. Još malo discpline”, navela je premijerka.

  Brnabić je najavila da će zdravstveni radnici dobiti do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara.

  Ona je rekla da je, i pored ogromnih vanrednih troškova koje je država imala, tokom ove godine povećana plata svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a do kraja godine će im biti isplaćena i nagrada od 10.000 dinara.

  Ona je navela da trenutno deluje da će ove godine privredni rast Srbije iznositi između minus 0,7 i minus 0,1 odsto, što će biti daleko najbolji rezultat u Evropi.

  “Prihodi nam ne padaju tako drastično, uz domaćinsko raspolaganje sredstvima. Javni dug će i dalje biti ispod 60 odsto BDP-a i, prema našim i projekcijama MMF-a i Svetske banke, možemo da kažemo da ćemo imati privredni rast u 2021. od 5,5 ili šest odsto”, rekla je Brnabić.

  Dodala je da će od 1. januara, čak i sa konzervativnim planiranjem, u budžetu biti prostora za povećanje plate i penzija.

  “U Beogradu još 300 mesta u bolnicama, dovoljno za danas i sutra”

  Izvor: Prva TV

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE