Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijera filmskog spektakla „Avatar: Put vode“ 14. decembra u MTS Dvorani

  Premijera nastavka jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije – „AVATAR: PUT VODE „, biće održana u sredu 14. decembra u 20h u Velikoj sali mts Dvorane.

  Trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron „uvukao“ svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja.

  (L-R): Neytiri and Jake Sully in 20th Century Studios’ AVATAR: THE WAY OF WATER. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

  Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi. mlađi fanovi. U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

  „Avatar: put vode“ prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

  Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma „Avatar“ sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

  Tuk in 20th Century Studios’ AVATAR: THE WAY OF WATER. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

  Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastčno ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama: „Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili,“ istakao je Kameron.

  Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okenima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

  (L-R): Kiri, Neytiri, Neteyam, Lo’ak, Tuk, and Jake Sully in 20th Century Studios’ AVATAR: THE WAY OF WATER. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

  Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver (Sigourney Weaver) dobitnicu nagrade BAFTA, kao i voljenu Kejt Vinslet (Kate Winslet) koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta „diše“ pod vodom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE